Sastāvdaļas:
- ~350g Cepumi
- ~70g Sviests
- 500g Svaigais siers
- 1 tējk. Rīvēta citrona miziņa
- 1 ēd.k. Citrona sula
- 5 Olas
- Šokolāde, piparmētras, zemenes - dekorēšanai
Ieslēdzam krāsni sakarsēties uz 150 grādiem.
Sadrupinam cepumus. Lai nebūtu lieka šmuce es ieliku cepumus attēlā redzamajā maisiņā un sadauzīju ar burkas palīdzību, var izmantot jebko, kas ir gana stiprs, piemēram, mīklas rullis.
Tālāk sasmalcinātos cepumus samaisa ar mīkstu sviestu un 2 ēd. k. cukura. Jāsanāk ir cietai, viendabīgai masai. Iepilda visu ietaukotā kūkas veidnē ar noņemamajām malām, masu stingri piespiež pie pamatnes. Liek ledusskapī.
Tālāk ņemam svaigo sieru un sajaucam ar atlikušo cukuru, citrona miziņu un citrona sulu. Vairums receptēs teikts, ka jāizmanot Philadelfia svaigas siers, bet manuprāt tam nav liela nozīme, es izmantoju uz pusi lētāku variant un viss beigās sanāca labi.
Bet lai vai kā, pēc tam ņemam olas un atdalam dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno siera maisai un maisa,kamēr sanāk viendabīga,krēmveida masa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā siera masā. Pēctam viegli visu samaisa.
Ņemam no ledusskapja ārā veidni ar cepumiem un ieklājam siera masu tajā. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 70-75 min.
Kad gatava, ņemam ārā, noliekam lai atdziest uz kādām 10-15min. Pēctam liekam ledusskapī un atstājam tur vismaz 3 stundas, vai vel labāk uz nakti, jo manuprāt siera kūkas otrajā dienā garšo labāk.
Dekorējam pēc sirds patikas. Var izkausēt tumšo šokolādi un pārliet pār kūku. Es izmantoju piparmētras lapas un zemenes. Svaigas zemenes veikalā bija pārāk dārgas, tapēc ņēmu konservētās. Domāju,ka labi garšotu ar dzērveņu vai brūkleņu ievārījumu, bet tādi labumu pie manis diemžēl nav.
Kopumā esmu apmierināta










No comments:
Post a Comment