Thursday, 28 April 2011

Kartupeļu biezenis ar mērci

Kādu laiku atpakaļ manās rokās nonāca paliels daudzums ar kartupeļiem no mūsu mīļās kaimiņu zemes Lietuvas. Tā nu bija jāidzomā kā tos realizēt. Šoreiz padomā kartupeļu biezputra.

Sastāvdaļas :

  • kartupeļi (nevaru gan pateikt konkrētu daudzumu, apmēram tā lai pilns vidēja izmēra katls)
  • 1/2 glāze piens 
  • 1/2 sīpols
  • sviests cepšanai
Sastāvdaļas mērcei:

  • 1.5 ēd.k. milti
  • sviests
  • glāze piens
Liekam vārīties kartupeļus, takā es nekad īsti neesmu mācējusi noteikt kad vārīti kartupeļi ir gatavi, pieņemu,ka pagāja kāda pusstunda līdz es izlēmu,ka nu ir gatavi.
Kamēr kartupeļi vārās un jau ir sajūta,ka tulīt būs gatavi, sviestā apcep sīpolus līdz paliek zeltaini brūni. Uzkarsē pienu un apceptos sīpolus lej tājā iekšā. Nokāš kartupeļus un sastampā cik vien spēj. Lej pienu ar sīpoliem kartupeļos un turpina stampāt. Ja ir pieejams mikseris, izmanto to, man tāda nav diemžēl. Biezenis gatavs.
Gatavo mērci. Liek uz pannas sviestu un apbrūnina tajā miltus. Lej klāt pienu. Pievieno buljona kubiņu vai kādas citas garšvielas. Pavāra kādas 10min. Gatavs!
Biezeni ar mērci var ēst vienu pašu, var pasniegt ar ko vien sirds vēlas. Manā gadījumā salāti un marinētas gailenes.

No comments:

Post a Comment